Skip to main content
Mercedes-Benz Restauratie

ONDERHOUD & TECHNIEK

Wij staan bekend om onze jarenlange ervaring in het restaureren en onderhouden van een grote diversiteit Mercedes-Benz modellen.  Vanuit onze werkplaats in Purmerend zijn we in staat om aan al uw wensen te voldoen. Van groot onderhoud tot een APK keuring, bij Jaap Havik bent u aan het juiste adres.

Onze gekwalificeerde technici zijn altijd beschikbaar om uw individuele verzoeken op een persoonlijke wijze te bespreken om er zeker van te zijn dat uw Mercedes-Benz de aandacht krijgt die het verdient.

Niet voor niets komen onze klanten zelfs voor een kleine beurt uit alle windstreken van Nederland.

Reparaties worden gefotografeerd, oude onderdelen worden bewaard zodat u kunt zien wat er aan de auto is gedaan.

Het transport van uw Mercedes-Benz naar onze werkplaats kunnen wij ook voor u verzorgen.

GROOT ONDERHOUD

Regelmatig het juiste onderhoud bij uw vaste garage voorkomt problemen.

Het kleppen stellen, het controleren op speling van de fuseepennen, stuurkogels of fuseekogels, het doorsmeren van de vooras en achteras, controle van het schakelmechanisme en stuurbekrachtigingsysteem, het nakijken van de aandrijving en uitlaat en het smeren van de deursloten en scharnieren zijn voor ons een vast onderdeel van een grote beurt.

Naast het verversen van de motorolie, het vernieuwen van alle filters, de controle en het schoon maken van het remsysteem, het checken van de V-snaren, waterpomp en waterslangen, wordt ook de motor afgesteld. Uiteraard worden ook de verlichting, de bandenspanning en wisserbladen nagekeken.

KLEIN ONDERHOUD

Ook een kleine beurt wordt zorgvuldig uitgevoerd. Motorolie wordt ververst en het oliefilter vernieuwd. Heeft de auto op de voor- en achteras vetnippels, dan worden deze doorgesmeerd. De bandenspanning, verlichting en V-snaren worden gecontroleerd.  Verder worden de vloeistoffen van automaat of versnellingsbak, achteras, koelvloeistof, stuurbekrachtigingsolie en ruitensproeier vloeistof indien nodig bijgevuld.

APK / RDW KEURING

Voor de jaarlijkse APK keuring of een kentekenkeuring bij het RDW kunt u bij ons terecht.

APK is gratis in combinatie met een grote onderhoudsbeurt. Het RDW klaar maken van de auto is een van onze specialismen.

RALLY KLAAR MAKEN

Rally rijden met je oldtimer of klassieker is een speciale beleving.  Dat kan wat aanpassingen aan de auto vergen, weten we uit eigen ervaring.

Diverse van onze klanten rijden jaarlijks probleemloos een nationale of internationale rally. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

MOTORREVISIE

Wij hebben de kennis en expertise in huis om een motorrevisie zoals het hoort uit te voeren. Het is ook een optie om de motorruimte alleen optisch aan te pakken, dan opent u met plezier de motorkap.

Zie de foto’s voor en na de revisie. Verzeker uzelf van jarenlang rijplezier door uw motorrevisie bij Jaap Havik uit te laten voeren.

REVISIE VAN VOORAS / ACHTERAS

De as wordt geheel gedemonteerd, gestraald en gespoten voordat alle nieuwe rubbers, fusees, remmen, lagers en keerringen worden gemonteerd.

Nieuwe schokbrekers en veren zorgen voor de juiste wegligging. Een zeer belangrijk deel van onderhoud of (deel ) restauratie.

Jaap Havik Mercedesrestauratie