Skip to main content
Mercedes-Benz Restauratie

OVER ONS

Jaap Havik Mercedesrestauratie is in 1992 ontstaan vanuit een passie voor Mercedes Benz.

In De Rijp begon Jaap als hobby met het restaureren van klassiekers. Dat was een part-time bezigheid, maar wegens succes werd dat binnen 5 maanden een voltijd bezigheid.

Samen met echtgenote Antoinette en zoon Youp is Jaap Havik Mercedesrestauratie inmiddels een begrip in en rondom Nederland.

Oude liefde heeft alleen wat meer aandacht nodig...

Die slogan geeft in het kort de visie van ons bedrijf weer. Alles wat een Mercedes Benz op de weg houdt, is voor ons van waarde. We doen alles om een Mercedes op de weg te houden.

Jaap Havik werkt met Antoinette (vrouw), Youp (zoon) en twee freelancers dag in, dag uit aan het restaureren en onderhouden van Mercedes Benz wagens.

Onze passie gaat ver, dat vinden ook onze klanten. Van de Mercedessen die ons bedrijf verlaten is werkelijk alles authentiek. Vernieuwd, of nieuw gemaakt.

De onderdelen zijn gedemonteerd uit oude wrakken, beborsteld en gestraald. De bedrading is volstrekt origineel, de bekleding meestal van leer, zoals voorheen.

Voor een ogenschijnlijk wrak als glimmende Mercedes uit de werkplaats vertrekt, is er heel veel werk verricht. De auto is tot het metaal aan toe blank gemaakt, de assen en geroeste onderdelen zijn gerepareerd of vervangen, het chroomwerk vernieuwd of opnieuw verchroomd.

Jaap Havik Mercedesrestauratie