Skip to main content
Mercedes-Benz Restauratie

MERCEDES-BENZ RESTAURATIE

In de jaren ’80 is de basis gelegd voor het restaureren van Mercedes-Benz oldtimers. Een volledige restauratie vergt een grondig plan van aanpak, veel overleg met de klant en een duidelijk overzicht van de verschillende stappen in het totale proces.

Na de demontage volgt het onderzoek en de beoordeling: onderdelen die nog in goede staat zijn, worden schoon gemaakt, eventueel gerepareerd en andere onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen. Het chroomwerk, interieur en houtwerk wordt zorgvuldig uitgezocht en weer als nieuw gemaakt. De carrosserie wordt in zijn geheel onder handen genomen. Met als resultaat een Mercedes-Benz klassieker waar wij, U en Mercedes-Benz trots op kunnen zijn.

Totaalrestauratie Mercedes Benz

TOTAAL RESTAURATIE

Na de eerste beoordeling en demontage van alle losse delen wordt een plan van aanpak gemaakt. Het oude plaatwerk wordt zoveel mogelijk gerepareerd, nagemaakt of onzichtbaar ingelast in afmetingen en vormen zoals dit voorheen in de fabriek werd gemaakt.

De kabelboom wordt vernieuwd, nieuwe techniek maar met het uiterlijk zoals origineel geleverd. Ook het spuiten van de carrosserie, het interieur, het houtwerk en chroom krijgen de behandeling en aandacht die het verdient.

Onze ongelimiteerde kennis over Mercedes-Benz stelt ons in staat om een volledige restauratie vakkundig uit te voeren, ongeacht de staat van het voertuig. Een totaalrestauratie kunt u met een gerust hart aan Jaap Havik over laten.

DEEL RESTAURATIE

Bij een deelrestauratie wordt bijvoorbeeld het interieur vernieuwd, de motorruimte optisch mooi gemaakt of  het houtwerk opnieuw gefineerd.

Niet alle Mercedes-Benz klassiekers hebben een complete aanpak nodig en op deze manier wordt een deel van het gehele proces uitgevoerd.

CHROOMWERK

Bij Jaap Havik hebben wij ruime ervaring in het restaureren van chroom werk. Het chroomwerk wordt zorgvuldig uitgezocht en weer als nieuw gemaakt. Eerst ontchromen, eventueel repareren, dan strak maken, polijsten, rood verkoperen, polijsten en dan nikkel verchromen. Vaak wordt het nog mooier dan origineel.

INTERIEUR

Het interieur wordt volledig vernieuwd. Deel voor deel wordt het leer of de stof los gehaald en exact nagemaakt en met de juiste stiksels en perforatie. De vullingen van de stoelen worden vernieuwd en verstevigd. De tapijtset heeft de perfecte pasvorm, zoals deze ooit vanuit Stuttgart is geleverd.

Bekijk de foto’s van onze interieurrestauratie en overtuig uzelf.

SOFTTOP

De softtop van een cabrio is een echte blikvanger. Na de demontage wordt het frame schoon en eventueel gangbaar gemaakt. Dan wordt de afstelling van het frame gecontroleerd op de sluiting van de ramen van de deuren. De toogbanden en kabels worden vernieuwd. Vervolgens wordt de originele Sonnenland Softtop gemonteerd.

HOUTWERK

Fineren van houtwerk is een echt specialisme. Wij fineren de houtset in zijn geheel om kleur en structuurverschillen te voorkomen. Eerst wordt de toplaag verwijderd, eventueel te repareren delen komen dan naar voren. Dan wordt de fineerlaag opgebracht en het wordt op kleur getint. Verder volgen verschillende laklagen en het politoeren voor de mooiste, diepste glans.

Jaap Havik Mercedesrestauratie